Компетентно про ризики у харчуванні - нове видання в бібліотеці

Компетентно про ризики у харчуванні - нове видання в бібліотеці

Наукова бібліотека ЗДМФУ щиро дякує кафедрі аналітичної хімії та авторському колективу - за передане бібліотеці навчальне видання «Безпека харчових продуктів».

Це актуальне видання є цінним доповненням до навчального і наукового простору нашого університету. Посібник, підготовлений висококваліфікованими спеціалістами у галузі фармації, токсикології та харчової безпеки, надає комплексне уявлення про ризики, пов’язані з якістю харчових продуктів, дієтичних добавок та їх взаємодію з лікарськими засобами. Інформація, викладена в навчальному посібнику охоплює широкий спектр проблем  від хімічних і біологічних забруднювачів до фальсифікацій і нормативної бази, що робить її надзвичайно корисною для майбутніх фармацевтів, аналітиків, провізорів та фахівців із контролю якості лікарських засобів.

Вдячні авторам за наукову ініціативу та професійну турботу про підвищення освітнього рівня здобувачів вищої медико-фармацевтичної освіти. Ваша праця сприятиме формуванню нового покоління фахівців, здатних забезпечувати належний рівень харчової безпеки та збереження здоров’я населення.

Запрошуємо користувачів бібліотеки ознайомитися з новим посібником.

 

Безпека харчових продуктів : навч. посібник для слухачів курсів тематичного удосконалення, провізорів-інтернів, провізорів-аналітиків, слухачів курсів підвищення кваліфікації і фахівців що займаються аналізом лікарських засобів / С. О. Васюк, А. С. Коржова, Д. І. Дочинець [та ін.]. - Запоріжжя : ЗДМФУ, 2025. - 72 с.

У навчальному посібнику показано сучасне бачення класифікації та безпеки харчових продуктів, дієтичних добавок, взаємодію харчових продуктів з лікарськими засобами та ефективність фармакотерапії. Наведені відомості про токсиканти харчових продуктів і шляхи їх потрапляння в їжу, антиаліментарні фактори, такі як інгібітори травних ферментів, антивітаміни тощо. Також наводиться інформація про фальсифікацію харчових продуктів, нормативно-правова база, стандартизація і сертифікація харчових продуктів і дієтичних добавок. У навчальному посібнику 12 рис., 17 таблиць.

Видання призначене для слухачів курсів тематичного удосконалення, провізорів-інтернів, провізорів-аналітиків, слухачів курсів підвищення кваліфікації і фахівців що займаються аналізом лікарських засобів.

 

23.05.2025

69035, м. Запоріжжя, бульвар Марії Примаченко, буд. 26,
перший навчальний корпус, кімната 204

Адміністрація наукової бібліотеки - (061) 233-60-08

Відділ обслуговування користувачів - (061) 233-01-75

Всі підрозділи наукової бібліотеки

Відправити E-mail, library@mphu.edu.ua

Офіційний сайт ЗДМФУ             Увага! Використання матеріалів дозволяється тільки за умови посилання на сайт наукової бібліотеки ЗДМФУ.

Мапа сайту